Sumber - http://www.akupunyer.com/2011/09/teknik-seo-untuk-blogspot.html#ixzz2lAmvaChn

RahsiaVitaminIbu.Com

Salam sayang semua pembaca blog VItamin Online Store..

Untuk pengetahuan semua pembaca blog ini (www.naturally-vitamin.blogspot.com), kami telah berpindah ke domain baru iaitu Rahsia Vitamin Ibu.

Jadi, untuk informasi dan tips-tips berkaitan dengan Shaklee daripada kami, sila layari website kami di http://rahsiavitaminibu.com ye!

Walaubagaimanapun, setiap update terkini dari Rahsia VItamin Ibu akan di-link kan ke blog ni. Anda hanya perlu klik kepada link yang terdapat dalam setiap entry dan seterusnya akan dibawa kepada artikel terkini di website baru kami.

Fanpage kami tetap sama iaitu VItamin Online Store ... bagi yang belum like FB page ini, tekan button LIKE laju2 agar anda tidak terlepas sebarang informasi terkini dari kami.

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 012-357 9599!

Jadi Ahli

Sejak kebelakangan ini,  semakin lama semakin ramai yang bertanya dan berhasrat untuk menjadi ahli atau pengedar Shaklee. Kebanyakan mereka terdiri daripada pengguna barangan Shaklee sendiri yang sudah jatuh cinta dengan keberkesanan produk lalu berhasrat untuk berkongsi kebaikannya dengan orang lain di samping menikmati faedah-faedah lain yang Shaklee berikan, termasuklah saya! Jika anda seperti saya atau atau anda memang seorang yang mahu menjana pendapatan melalui perniagaan, pasti anda mempunyai pelbagai persoalan sebelum berdaftar menjadi ahli Shaklee. Berikut saya senaraikan FAQ yang sering diajukan berserta dengan jawapannya:


 1.  Q: Bagaimana untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee?
      A: Ada 2 cara utama.

a) Membuat pembayaran untuk pendaftaran sebanyak RM65. (Tambah RM10 (Sem. Msia) atau RM20 (Sabah/Sarawak) untuk pengeposan bisnes kit).

b) Membuat pembelian yang melebihi 200UV (points) yang bersamaan dengan nilai wang RM670++. Contoh mudah, pembelian 2 botol Vivix atau 3 kotak Shaklee Collagen Powder atau 6 canister ESP akan melayakkan anda mendapat keahlian Shaklee secara percuma.

2. Q:  Apakah faedah menjadi ahli Shaklee?
    A: 

  1. Mendapat potongan harga sehingga 10-15% untuk setiap barangan Shaklee.
  2. Mendapat cash rebate bermula dengan pembelian melebihi 150UV (unit value=points). Makin banyak UV anda kumpulkan, makin tinggi peratusan cash rebate yang anda akan perolehi.
  3. Mendapat car bonus dan leadership bonus apabila anda layak menerimanya.
  4. Peluang menyertai umrah dan percutian ke luar negara apabila anda layak menerimanya.
3. Q: Apa yang saya dapat jika anda mendaftar di bawah awak (Fara Fadzil)?
     A:
  1.  Semua faedah yang Shaklee tawarkan.
  2.  Dapat menjadi ahli kepada kumpulan sokongan yang sangat dinamik, positif dan saling membantu. 
  3. Mendapat sokongan dan bimbingan selagi perlu.
4. Q: Apa yang saya perlu buat untuk mendaftar di bawah awak (Fara Fadzil)?
    A:
  1.  Buat pembayaran sebanyak RM65 (atau RM75(SM) /RM85(SS) jika mahu bisnes kit diposkan) atau pembelian bernilai 200UV sebagai pendaftaran. Sila berikan maklumat seperti di bawah:
Nama :
IC :
No phone :
Alamat rumah :
Nama suami:
IC suami:
No akaun :

Saya akan uruskan segala urusan pendaftaran dan pengeposan bisnes kit untuk anda.

  1. Pergi ke mana-mana branch Shaklee di seluruh Malaysia dan nyatakan hasrat anda untuk mendaftar sebagai ahli di bawah ID saya, iaitu 860722 dan buat pembayaran sebanyak RM65 atau pembelian bernilai 200UV.
5.  Q:  Adakah perlu maintain points untuk kekal menjadi ahli?
     A: Tidak perlu maintain points sekiranya anda menjadi ahli untuk makan sendiri. Tetapi, perlu maintain certain points sekiranya anda serius berniaga dan ingin mendapat pulangan tetap. Hanya perlu melakukan sekali setahun pembelian untuk aktifkan ID (tak kisah berapa point/UV).

6.  Q:  Adakah UV pada bulan ini boleh dibawa ke bulan hadapan?
     A: Tidak.


7. Q: Perlukah membeli barangan Shaklee setiap bulan?
    A:  Tidak perlu.


8. Q: Adakah perlu membayar apa-apa bayaran untuk yuran tahunan?
    A: Tiada yuran tahunan dikenakan. Hanya perlu membayar RM20 setahun sekiranya anda ingin melanggan majalah Shaklee Today.


9. Q: Apakah yang akan terjadi jika tidak aktif selama lebih setahun?
    A: Tiada apa-apa akan terjadi. Keahlian akan diaktifkan secara automatik apabila anda menggunakan ID anda untuk membuat pembelian.
 

10. Q : Adakah saya perlu mencari downlines ?
      A : Kami tidak menggunakan cara head-hunting untuk maju dalam perniagaan. Fokus utama adalah kepada jualan produk. Bisnes ini bisnes anda, bukan bisnes uplines anda mahupun downlines anda. Sekiranya bisnes anda lebih maju, jualan anda lebih banyak, kumpulan anda lebih agresif, pada bila-bila masa anda boleh mendahului saya dan upline-upline yang lain dari segi pangkat mahupun pendapatan.
 

11. Q: Berapa pendapatan yang saya boleh jana dengan Shaklee?
      A: Anda sendiri yang menentukannya. Dari sekecil 2 angka sehingga ke 6 angka…tiada yang mustahil! Seperti yang saya kata tadi, bisnes ini bisnes anda. Anda yang bertanggungjawab untuk menentukan masa depannya. Who gives more, gets more..
 

12. Q: Ramai yang sudah menggunakan Shaklee. Masih ada lagikah peluang untuk saya mencari rezeki di sini?
      A: Ia umpama ikan di laut. Walau seramai manapun nelayan yang ke laut, ikan masih ada sehingga ke hari ini :)
 

13. Q:  Bagaimana saya nak mula?Saya tak tahu apa-apa…
      A:  Semua yang menjadi ahli bermula dari kosong (zero!). Jangan bimbang..daftar dahulu dan anda akan dibimbing sehingga ke puncak kejayaan.


Berminat untuk sertai saya? Masih ada kemusykilan? Ajukan kepada farafadzil@gmail.com atau SMS/Whatsapp 012-3579599 and I'll be glad to answer :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...