Sumber - http://www.akupunyer.com/2011/09/teknik-seo-untuk-blogspot.html#ixzz2lAmvaChn

RahsiaVitaminIbu.Com

Salam sayang semua pembaca blog VItamin Online Store..

Untuk pengetahuan semua pembaca blog ini (www.naturally-vitamin.blogspot.com), kami telah berpindah ke domain baru iaitu Rahsia Vitamin Ibu.

Jadi, untuk informasi dan tips-tips berkaitan dengan Shaklee daripada kami, sila layari website kami di http://rahsiavitaminibu.com ye!

Walaubagaimanapun, setiap update terkini dari Rahsia VItamin Ibu akan di-link kan ke blog ni. Anda hanya perlu klik kepada link yang terdapat dalam setiap entry dan seterusnya akan dibawa kepada artikel terkini di website baru kami.

Fanpage kami tetap sama iaitu VItamin Online Store ... bagi yang belum like FB page ini, tekan button LIKE laju2 agar anda tidak terlepas sebarang informasi terkini dari kami.

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 012-357 9599!

Sunday, 4 September 2016

Landmark Study: Produk Shaklee Selamat dan Berkesan Bukan Sekadar Omong Kosong

Kalau ramai orang kenal Kuala Lumpur kerana KLCC (landmark KL), kenal Paris disebabkan Eiffel Tower (landmark Paris).. orang juga akan merujuk kepada landmark study untuk mengenali atau mengakui sesuatu perkara atau kenyataan.


landmark study


Maka, Mr. Roger Barnett pun buatlah landmark study – bagi membuktikan produk Shaklee betul-betul selamat dan berkesan, bukan sekadar omong kosong.


Ada 5 points penting tentang landmark study ini yang perlu diketahui:


Landmark Study Shaklee


🌿KENAPA IA DILAKUKAN?Semua orang boleh mengatakan supplemen mereka adalah yang terbaik (FACT). Tapi, tak ramai (atau tiada?) yang boleh memberikan bukti untuk menyokong kenyataan tersebut (FIGURE).


Seperti juga Shaklee. Testimoni keberkesanan vitamin Shaklee memang dah banyak bersepah-sepah. Ramai orang dah tahu dan akui termasuk dirinya sendiri tentang kenyataan yang Shaklee memang “sentiasa berkesan, selamat dan semulajadi,”. Tapi, tiada bukti saintifik yang kukuh yang dapat menyokong kenyataan tersebut.


Jadi, bagi membuktikan supplemen Shaklee adalah yang terbaik. CEO Shaklee, Mr. Roger Barnett mahu satu kajian saintifik dijalankan yang akan memberi keputusan yang jelas tentang kenyataan itu.


🌿APA YANG DIKAJI?


Dalam kajian ini, 3 kumpulan (dengan 1000 org dalam setiap satu kumpulan) telah dibentuk  iaitu:
1️⃣Kumpulan orang yang tak makan vitamin
2️⃣ Kumpulan orang yang makan vitamin brand lain selain Shaklee
3️⃣ Kumpulan orang yang mengambil vitamin Shaklee


bagi melihat kesan hidup mereka ke atas pilihan untuk mengambil/tidak mengambil supplement dalam jangka masa panjang (20 tahun).


🌿 SIAPA YANG MELAKUKAN KAJIAN INI?


Sekumpulan penyelidik daripada University of California, Berkeley telah melakukan kajian ini. Ia diketuai oleh Dr. Gladys Block yang merupakan seorang epidemiologist yang terkemuka di Amerika Syarikat.


(FYI, epidemiologi adalah ilmu yang mempelajari dan mengkaji pola, faktor dan kesan sesuatu kesihatan atau penyakit dalam sesebuah kumpulan atau populasi manusia)


landmark study shaklee


🌿 BAGAIMANA KAJIAN INI DILAKUKAN?


Dr. Gladys Block mempunyai kuasa penuh ke atas segala ujian yang dijalankan. Keputusan ujian ini tetap akan disiarkan kepada awam walaupun ianya negatif dan merosakkan reputasi Shaklee. Jadi, walaupun Shaklee sendiri yang mahu landmark study ini dijalankan, ia tidak berkuasa untuk mempengaruhi keputusan ujian yang disiarkan.


🌿 DI MANA KAJIAN INI DISAHKAN?


Semua hasil kajian akan dianalisa dan diperiksa semula (peer reviewed) bila ia disiarkan. Jadi, semua keputusan yang diperoleh oleh UC-Berkeley tentang landmark study ini diakui dan disahkan semula oleh para saintis dari pihak ketiga dari seluruh dunia.Nak tahu apa keputusan dari landmark study ini?


Mari kita lihat graf di bawah.


landmark study shaklee


Landmark Study Shaklee membuktikan kesihatan mereka yang mengamalkan Shaklee adalah lebih baik berbanding pengamal supplemen lain atau yang langsung tidak mengamalkan apa-apa vitamin


Graf di atas merumuskan perbandingan tahap kesihatan selepas 20 tahun antara 3 kumpulan iaitu:


  1. Kumpulan yang tidak mengamalkan vitamin (graf biru)

  2. Kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain (graf merah)

  3. Kumpulan yang mengamalkan vitamin Shaklee (graf hijau)

Pelbagai ujian dijalankan termasuklah ujian kencing manis, serangan jantung, tahap kolesterol, risiko stroke dan lain2.


Berdasarkan graf ini, apa yang sangat jelas dapat dilihat di sini adalah:


  • Kumpulan yang mengamalkan Shaklee adalah kumpulan yang berada di tahap kesihatan yang terbaik kerana mempunyai kebarangkalian yang sangat rendah untuk mendapat risiko penyakit kronik. Tengok jelah. Semua graf hijau adalah paling rendah kecuali satu. So, jangan keliru dengan graf yang satu ni ye! Untuk ujian HDL (kolesterol baik), memang lagi tinggi lagi bagus! Dan kat sini, Shaklee masih yang terbaik kerana kumpulan yang mengamalkan shaklee adalah kumpulan yang mempunyai kolesterol baik yang tinggi.landmark study shaklee 3

  • Untuk sesetengah penyakit seperti diabetes, sakit jantung dan stroke, kumpulan merah (yang mengamalkan vitamin jenama lain) mempunyai risiko lebih tinggi daripada kumpulan yang langsung tidak mengamalkan apa-apa jenis vitamin! Mengejutkan bukan? So, awas ye! Yang mengamalkan vitamin brand lain selain Shaklee, semoga anda dijauhkan dari risiko sebegini.. Kalau anda mahu bertukar kepada yang terbukti lebih selamat, anda boleh bertukar kepada Shaklee 🙂landmark study 4

Yang belum mengamalkan vitamin lagi, bagaimana pula? Jangan teruskan tabiat itu lama-lama tau! Kajian dah menunjukkan, walau sebaik mana pun pilihan pemakanan kita seharian dan sebagaimana disiplinnya kita amalkan cara hidup sihat, kita tetap memerlukan makanan tambahan untuk melengkapkan keperluan zat kita seharian. Jika tidak, kita juga tergolong dalam kumpulan yang berisiko mendapat penyakit kronik pada masa akan datang. Kalau dah nekad nak ubah, baguslah.. tapi, pastikan pilih vitamin yang terbaik!


Tahu kan yang mana satu?  Jawapannya, Shaklee laa 😀


Jangan pilih lain tau! Kalau diorang takde landmark study, risiko anda kena tanggung sendiri.. 🙁


landmark study shaklee


Tunggu apa lagi tu? Hubungi saya di 012-3579599 untuk bertukar kepada Shaklee sekarang 🙂


Changing brands can change your life! Do it now 🙂


Fara Fadzil


 


 


SID: 860722


012-3579599Landmark Study: Produk Shaklee Selamat dan Berkesan Bukan Sekadar Omong Kosong

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...